Gnrh agoist uzun protokol tedavi uygulanan polikistik over sendromu olan ve olmayan hastaların gebelik sonuçlarının karşılaştırılması - Seyhan, Alper; Sofuoğlu, Kenan; Osmanlıoğlu, Merve Begüm (My University, 2020)
Kadın infertilitesinin en sık nedeni ovulasyon bozukluklarıdır. Anovulatuar infertilitenin en temel nedeni Polikistik Over Sendromudur. Polikistik Over Sendromu fertil çağdaki kadınlarda görülen en sık endokrin bozukluktur. Polikistik Over Sendromlu infertil kişide ilk tercih ovulasyon indüksiyon ajanı Klomifen Sitrat’tır. Klomifen Sitrat’a yanıtsız olgularda eksojen gonadotropinler kullanılmaktadır. Çalışmamızda, GnRH Agonist Uzun Protokol uygulanan PKOS olan ve olmayan hastalarda gebelik sonuçları ve yanısıra kullanılan gonadotropin dozları, bazal FSH, E2, prolaktin değerleri, elde edilen matur oosit sayıları gibi parametreleri retrospektif olarak karşılaştırmayı hedefledik.

Ovulation defects are the most common cause of womaninfertility. Polycystic Ovary Syndrome is main cause of anovulatory infertility and most commonly seen endocrine pathologyin fertile period of women. In infertile patients with PCOS, firstchoice of induction agent is Klomifen Citrate. Patients who donot response to Klomifen Citrate, exogen gonadotropines areused for induction. In our study we aimed to evaluate gonadotrophine doses, basaline FSH, E2, prolactine levels, matureoocyte number and pregnancy rates in GnRH Agonist LongProtocol treatment in patients who have PCOS or not.
To compare pregnancy results of patients with or without pcosWho are included gnrh agonist long protocol treatment
Keywords: Polikistik Over Sendromu; Gnrh Agonisti; Uzun Protokol; Polycystic Ovary Syndrome; Gnrh Agonist; Long Protocol