Türk sermaye piyasasında bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı suçu düzenlemelerinin irdelenmesi - Gündoğdu, Aysel (My University, 2017)
Sermaye piyasası hukukunda "Bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı", finansal piyasaların en önemli ayaklarından biri olan sermaye piyasasının "güven" unsurunun zedelenmesine yol açmaktadır. Özelikle bireysel yatırımcıların alım-satım yapmaktan çekinmesine neden olan yapay fiyat hareketleri ve gerçekdışı bilgi, haberlerin yayılması sermaye piyasasının baş etmeye çalıştığı sorunlardır. Çalışmanın amacı, yürürlükteki 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı suçlarının eski ve yeni fiillerini, yaptırımlarını irdelemektir.

"Investor confidence and equality of opportunity" that is the basic element for the development of the capital market should be given to ensure the transparency quality of market regulation. In the capital markets law, Information market abuse and insider dealing lead to damage of the capital market "confidence". The purpose of this paper is to investigate of market abuse and insider dealing in the new Capital Market Law No. 6362.
Analysis of regulation market abuse and insider dealing in Turkish capital market
Keywords: Sermaye Piyasası; Bilgi Suistimali; Piyasa Dolandırıcılığı; Manipülasyon; Capital Market; Market Abuse; Insider Dealing; Manipulation