Nadir bir donuk etkeni: Kuru buz - Akda?, Osman; Sütçü, Mustafa; Karabekmez, Furkan Erol; Karameşe Şen, Mehtap; Tosun, Zekeriya (My University, 2013)
Donuklar sıklıkla askeri personellerde, yüksek rakımlı ve soğuk iklim yapısına sahip yerlerde yaşayanlarda ya da dağcılık, kayak ve benzeri sporlarla uğraşan kişilerde görülür.1 Bunun dışında alkol bağımlısı psikiyatrik hastalar ve düşkün kimselerde risk altındadır.2 Kuru buz (veya karbondioksit karı), katı karbondioksittir. Katı sudan çok daha yoğundur ve donma noktası da çok daha düşüktür (? 78,5 °C). Kuru buz kaynaklı donuklar dikkatsizlik ve bilgi eksikliği sonucu sık olmayan sayıda karşımıza çıkmaktadır.
A rare etiology for frostbite: Dry ice
Keywords: Nadir; Donuk Etken; Kuru Buz; Rare Etıology; Frostbıte; Dry