Aksesuar meme dokusunda granüler hücreli tümörün mamografi, ultrasonografi ve sonoelastografi bulguları - Yılmaz, Ebru; Yılmaz, Ayhan; Pehlivan, Esmehan; Erok, Berrin; Nacar Doğan, Sebahat; Kurt Yıldız, Hülya; Atça, Ali Önder (AVES, 2017)
Meme radyolojisinde temel amaç; lezyonu tespit etmek ve benign ya da malign ayrımına yüksek doğrulukla karar vermektir. Sonoelastografi (SE) incelemesinin son yıllarda ultrason (US) bulgularına ek olarak özgüllüğü artırdığı ifade edilmektedir. Granüler hücreli tümörler memede çok nadir görülür. Mamografide genellikle sınırları belirsiz asimetrik dansite şeklinde görünürken, ultrasonografide yoğun gölge veren, düzensiz sınırlı kitle(ler) şeklinde izlenir ve malign kitleleri taklit ederler. Olgumuzda kitlenin mamografi ve US özelliklerine ek olarak SE bulgularını da değerlendirdik. Kitlenin elastisite değeri ve oranı malign kitlelerle benzerlik gösterdiğinden SE’nin bu lezyonlarda tanıya ilave katkı sağlamadığı sonucuna vardık.

The main objective of breast imaging is to detect and differentiate benign lesions from malignant ones with higher accuracy rates. Recent studies have reported that sonoelastography (SE) is helpful for distinguishing benign and malignant solid breast masses and shows higher specificity than B-mode ultrasound (US) alone. Granular cell tumors are rare stromal tumors. While mammographically, they appear to be indistinctly marginated asymmetric density, sonographically the lesion generally shows acoustic shadowing and an irregular shape. In our case, in addition to mammography and US findings, we evaluated SE findings as well. The elasticity value and elasticity ratio showed similarity with malignant masses; therefore, we conclude that SE has no additional contribution to diagnosis of these lesions.
Mammography, ultrasonography and sonoelastography findings of granular cell tumor in accessory axillary breast
WOS: 000419258100011
Keywords: Elastografi; Sonoelastografi; Granüler Hücreli Tümör; Elastography; Sonoelastography; Granular Cell Tumor