Hakkı olmayan yere tecavüz suçu (TCK m.154 ) - Bölek, Fatih (İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Mülkiyet hakkı Türk hukukunda çeşitli kanunlarla koruma altına alınmıştır. Mülkiyet hakkını korumak amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda malvarlığına karşı suçlar başlığı altında düzenlemelere yer verilmiştir. Burada TCK 154 maddesini inceleyeceğiz. Bu çalışma esnasında, tartışmalı konularda farklı görüşlere yer verilmiş ve içtihat ve uygulamalarla bu görüşler açıklanmaya çalışılmıştır. Yasa metni, doktrindeki görüşler ve içtihatlar ışığında TCK 154 maddesine ilişkin karşılaşılabilecek muhtemel sorunlar üzerinde durulmuş ve bu muhtemel sorunların nasıl çözüleceği hakkında fikirler ele alınmıştır.

The proprietary right is protected by various laws in Turkish law. In order to protect the proprietary right, Turkish criminal law includes regulations under the title of offenses against property ownership.Various opinions will examine TCK 154 law article. Various opinions about controversial issues are dealt with and it is attempted to explain these opinions with precedents and practices in this study. Potential problems relating to TCK 154 law article in the light of legal text, opinions in doctrine, precedents are dwelt on and opinions about how to solve these problems are discussed.
Keywords: Mülkiyet Hakkı; Malvarlığına Karşı Suçlar; TCK 154 Maddesi; The Proprietary Right; Offenses Against Property; TCK 154 Law Article