Laparoscopic myomectomy of a giant myoma dev myomun - Ovalı, Sema; Zorlu, Cahit Gürkan (Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH, 2014)
Laparoscopic myomectomy of large myomas are rare and needs expertise. Myomas up to 12 cm in diameter have been managed by laparoscopy. We report a case in which a myoma 25 cm in diameter was excised successfully by laparoscopy. No complications were seen.

Büyük myomların laparoskopik myomektomisi nadir yapılır ve deneyim gerektirir. Çapı 12 cm. ye kadar olan myomlar laparoskopik olarak çıkartılmaktadır. Bu yazıda, çapı 25 cm olan ve laparoskopik olarak başarılı bir şekilde çıkartılan bir myom vakası sunulmaktadır. Operasyon sonrası herhangi bir komplikasyon gözlenmemiştir.
Laparoskopik myomektomi İle çıkartılması
Keywords: Myoma; Laparoscopy; Myom; Laparoskopi