Tüketici Hukukunda taksitle satışlar - Pekacar, Veysi (İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Yüksek lisasns tezi olarak hazırlanan '' Tüketici Hukukunda Taksitle Satışlar '' adlı çalışmada taksitli satışlar tüketici hukuku açısından ele alınmıştır. Taksitli satışlar tüketici mevzuatı kapsamında incelenmiş uygulmada ortaya çıkabilecek hukuki sorunların değerlendirmesi yapılmıştır. Tez üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak taksitle satış sözleşmesi ele alınmış tanımı, hukukuki ve unsurları incelenmiştir. Bu kapsamda tüketici hukukunda taksitle satış sözleşmesini düzenleyen hükümler ve bu hükümlerin uygulama alanı hakkında bilgi verilmiştir. Tüketici hukuku kapsamında taksitle satışları incelediğimiz bu çalışmamızda İkinci bölümde gerek tabi olduğu şartlar gerekse unsurları açısından farklılıklar taşıması bakımından ön ödemli satış sözleşmelerinin ayrı olarak genel hatlarıyla incelenmesi yapılmıştır. Üçüncü bölümde taksitle satış sözleşmesi ve ön ödemeli satış sözleşmesinin karşılaştırması yapılmış ve her iki sözleşmede uygulanacak ortak hümler ele alınmıştır.

In the study titled "Sales in Installments in Consumer Law" prepared as a thesis, where installment sales are handled in terms of Consumer Law. Installment sales were examined within the scope of consumer legislation and evaluated the legal problems that may arise in implementation. This thesis consists of three main sections. In the first section, the definition of sales contract in installments, where legal aspects and elements were examined. In this context, the provisions regulating the sales contract in installments in consumer law and the application area of these provisions are given. In the second part of this study, in which we examined installment sales under consumer law, the pre-paid sales contracts were examined separately in terms of the differences in terms of the conditions and elements to which they are subject. In the third part, a comparison of the sales contract and the prepayment contract was made in installments and common terms to be applied in both contracts were discussed.
Consumer Law institute sales
Keywords: Tüketici Hukukunda Taksitle Satış; Taksitle Satış; Ön Ödemeli Satış; Ön Ödemeli Taksitle Satış Sözleşmesi; Ön Ödemeli Satış Sözleşmesi; Consumer Law; Installment Sales; Installment Sales; Prepaid Sales; Installment Sales Contract is Prepaid; The Prepaid Sales Contract