İflas, tasarrufun iptali davası ve konkordato ile ilgili 2013 tarihli İsviçre icra ve iflas kanunu değişiklikleri - Budak, Ali Cem; Yücel Tunç, Müjgan (Legal Yayıncılık, 2015)
1 Ocak 2014 günü yürürlüğe giren bu değişiklikler İsviçre İcra ve İflas Kanunu’nun İflas, Tasarrufun İptali Davası ve Konkordato bölümleriyle ilgilidir. Bu yazıda, kanun değişikliğinin içeriği ve gerekçesi özet halinde incelendikten sonra, Parlamento’da kabul edilen kanun değişiklikleri ana hatları ile ve Türk hukuku ile kısaca karşılaştırılarak sunulacaktır.

In 2013 extensive amendments were made in Swiss Enforcement and Bankruptcy Code. The amendments which entered into force on 1 January 2014 are related to the Bankruptcy, Actio Pauliana and Concordat. In this paper, after a summary of the relevant legislative history, the amendments will be discussed with brief comparisons with respect to Turkish law.
2013 law amendments of swıtzerland enforcement and bankruptcy code on bankruptcy, actıo paulıana and concordat
Keywords: İcra ve İflas Kanunu; Tasarrufun İptali Davası; Konkordato; Bankruptcy Code; Actio Pauliana; Concordat