IEEE 802.22 ve 802.11 af sistemlerinin birlikte varolabilmeleri için meşgul tonu gerçeklemesi - Karatalay, Onur; Erküçük, Serhat; Baykaş, Tunçer (Institute of Electrical and Electronics Engineers, 2015)
Bu bildiride, IEEE 802.22 ve IEEE 802.lIaf sistemlerinin TV beyaz boşlugunda birlikte varolabilmeleri için meşgul ton tabanlı yeni bir algoritma önerilmiştir. Önceki meşgul ton tabanlı çalışmalardan farklı olarak 802.11af erişim noktasmm meşgul tonu dinlemesinin yanı Sıra, erişim noktasınan bağlı kullanıcılar da meşgul ton sinyali dinlemekte ve bu sinyali duyduklarmda erişim noktasına iletmektedirler. Böylelikle 802.22 sistemlerine yapılan girişim azaltılmaktadır. Bu çalışmada standartlara uygun iletişim parametreleri ve kanal modelleri dikkate almaları ve önerilen sistemin iyileştirme performansı girişim yapan paket oranı cinsinden değişik duyma bölgeleri için elde edilmiştir.

In this paper, a new algorithm based on busy tone approach has been proposed for the coexistence of IEEE 802.22 and IEEE 802.11af systems in TV white space. Different from the earlier study, in addition to 802.11af access points listening to the busy tone signal, their clients also listen to the busy tone and let the access points know once they hear it. Accordingly, interference caused to 802.22 systems has been reduced. This study quantifies the improved system performance in terms of interfering packet rate for different hearing regions considering the communication parameters and channel models adapted for the standards. © 2015 IEEE.
Busy tone implementation for coexistence of IEEE 802.22 and 802.11af systems
Keywords: TV Beyaz Boşluğu; Birlikte Varolabilme; Meşgul Ton; TV White Space; Coexistence; Busy Tone