Çocuklarda akut koroner sendromu taklit eden myoperikardit - Dervişoğlu, Pınar; Kösecik, Mustafa; Karacan, Mehmet (Galenos Yayıncılık, 2018)
Akut miyoperikardit perimyokardiyumun inflamasyonuyla seyreden tabloyu tanımlar. Bu tablodaperikardit genellikle, aynı etyolojik ajanları paylaşmaları nedeniyle, kardiyak troponin değerlerindeartışla kendini gösteren çeşitli derecelerde miyokard tutulumu ile birliktedir. Etyolojide enfeksiyöz,idyopatik ve immün nedenler sorumlu tutulur. En sık nedeni viral enfeksiyonlardır. Hastaların kliniğinimyokard tutulumunun derecesi belirler. Burada özellikle yatarken artan göğüs ağrısı yakınması ilebaşvuran, elektrokardiyografisinde yaygın ST segment elevasyonu ve kardiyak enzim yüksekliğisaptanan on altı yaşında bir myoperikardit olgusu sunuldu.

Acute myopericarditis defines an inflammatory syndrome which affects perimyocardium. In this clinical event, pericarditis is often accompanied by some degree of myocardial involvement, which is generally manifested by elevation of cardiac troponins. Main etiologic factors are infectious, idiopathic and immune mediated agents. The most common causes are viral infections. The clinical presentation of myopericarditis reflects the degree of myopericardial involvement. This article reports a myopericarditis event diagnosed at sixteen years old patient who presented with chest pain that increases when lying down and ST segment elevations and elevated cardiac enzymes.
Myopericarditis mimicking acute coronary syndrome in children
Keywords: Göğüs Ağrısı; Akut Koroner Sendrom; Miyoperikardit; Chest Pain; Acute Coronary Syndrome; Myopericarditis